Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

Positiva nyheter 

Denna sida är ett alternativ till kvällstidningarnas negativa och dystra läsning. Det händer massor av positiva saker som aldrig kommer med i de stora medierna.

Conny tog initiativ till manifestation

Conny Brännberg i Skövde tog själv initiativet till en manifestation mot våld mot kristna i Irak. Han fick med sig kyrkorna i staden och trots snöoväder deltog 400 personer i manifestationen. "Vi kan inte vara tysta utan vill höja vår röst i sympatier med de förföljelser, hot, övergrepp och dödande som skett den senaste tiden, säger Conny".

 

Stor auktion i utdöende by

Bastuträsk by i Västerbotten har anor från 1600-talet men har i dag bara ett 10-tal bofasta. Men det hindrar inte att de nyligen fick in 8.195 kronor på en missionsauktion. Tobias Lundgren skötte klubban, Sigurd Hellgren skrev protokoll och prästen Torbjörn Bolander höll en andakt. Det sjöngs också några psalmer med fart och kläm.

Bastuträsk hade år 1880 hela 70 invånare och så sent som 1948 bodde det 59 personer i byn. Det har även funnits en skola och för länge sedan också Jani Bomans handel.

 

 

 Andlig väckelse bland Kinas företagare

Många ledare och ägare av stora företag i Kina är öppet aktivt kristna. Nu har den första konferensen för kristna kinesiska affärsmän anordnats. 1.200 företagare deltog. Konferensen var godkänd av staten som är medveten om de många kristna affärsmännen.

Den kristna väckelsens inverkan i landet syns tydligt. Den största kyrkan finns i Hangzhou och har plats för 10.000 personer. Söndagens gudstjänster är välbesökta och går ofta i flera repriser. (Det är inte riktigt som i Sverige det). (Från tidningen Mediemission). Kolla www.irrtv.se som ger ut denna tidning.

 

Ny TV-kanal värnar familjen

Suomi TV är en familjevänlig kommersiell TV-kanal i Finland. Den visar inte program som går emot traditionella familjevärderingar. På söndagar sänder man kristna program.  www.suomitv.fi/nettitv

 

(Från tidningen Mediemission).

 

BRINNER FÖR DE UTSATTA

Syns man i media har man ett ansvar för sin omvärld, tycker Melissa Williams, sångerska i dansbandet Zlips. Hon har bl.a. ordnat en dansgala till förmån för Fistula Foundation, som hjälper unga kvinnor i Etiopien, bygger lokala sjukhus mm.

HEPSTARS-FELLE HJÄLPER LIONS

Lennart "Felle" Fernholm - turnéledare för Hep Stars en gång i tiden - jobbar för Lions i Vadstena. Felle har fått en egen låt för detta skriven av sonen Marcus tillsammans med Ulf Georgsson. Båda medlemmar i dansbandet Bhonus. Vad låten heter? "Det lilla kan göra det stora".

 

GUD VILL NÅGOT SPECIELLT I VÅR TID!

Cirka tusen personer kontaktar varje dygn IBRA radios uppföljningskontor för sändningarna i arabvärlden. Nya husförsamlingar bildas. Evangelium predikas över radio på nio lokala arabiska språk, bland annat på libyska. Program produceras för radio, tv och webben i en strid ström. Myndigheterna i många länder uttrycker stor oro för att de kristnas antal ökar så fort. Allt enligt IBRA Media:s Gösta Åkerlund.

 

Grandans i Fagersanna

I minst 30 år har julen dansats ut i Fagersanna. Det är Ransbergs socialdemokratiska förening som håller traditionen vid liv. Och alltid på rätt dag - tjugondag Knut. Här är en bild från dansen 2010.

 

 EMD HJÄLPER HEMLÖSA

Popgruppen EMD undrade varför det finns så många hemlösa i Sverige (17.000). De gick ut i Stockholm och pratade med uteliggarna och besökte även Stadsmissionen. Så bestämde de sig för att låta alla intäkter från sin sång "Välkommen hem" gå till de hemlösa.

 I KARLSBORG TROR PRÄSTERNA PÅ BIBELN

Mattias Lindström, kyrkoherde i Karlsborg, är en av de präster som vägrar att viga samkönade par. Och han har sällskap av övriga präster i Karlsborg.

--- För att göra detta måste man hela tiden tvingas att leta ursäkter att inte följa Bibeln, säger Mattias som anar att beslutet av kyrkomötet har en politisk agenda i bakgrunden.

Och det kan en dö`häst räkna ut att det har!

 

Ny förening tog över bygdegården

Hönsa bygdegård var nedläggningshotad och skulle säljas. Men det var synd tyckte folket i bygden, gick ut med en förfrågan om intresset för att bevara gården. Intresset var stort, en ny förening bildades och nu är man omkring hundra medlemmar. Första lördagen i oktober ordnade föreningen med stort kafferep. 30 sorters kakor, utställningar och underhållning.

Systrarna Andersson, Angelina Udd och Ulla Welén var med då det serverades kakor i bygdegården.

 

 Lill-Babs skola på Borneo invigd

Lill-Babs skola på ön Bum Bum utanför Borneo är färdigbyggd och invigd. Pengar till bygget samlades bland annat in då Lill-Babs och Sven Tumba besökte Tibro i fjol.

 

Sökte kickar med droger

Else Vaim flydde till drogernas värld och har provat det mesta. Hon sökte kickar på ravepartyn och technofester, tog avstånd från Gud och tyckte ungdomar utanför kyrkan var tuffare. Många kompisar dog av överdoser eller begick självmord.

Men genom den märkliga väckelsen i Florida hände något med Else. Hennes ögon öppnades och hon fann Gud. Fortfarande är det kämpigt att ta avstånd från drogerna men det nya livet är både jobbigt och jättehäftigt, säger hon.

 

 

.