Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

KULTUR

OUTSIDERS

Konstutställningen "Outsiders" visades i kulturhuset på Jönköpings kulturnatt. Foto, måleri och prosa förenades. I fokus stod individer som inte passar in i samhällets normer och ramar, outsiders. Och oj vad jag passade in bra där!

En av utställarna var Samuel Georgsson som är mannen bakom nedanstående motiv. Till tavlan fanns följande text: "Världen är för mycket att bära". En annan tavla hade texten: "En vacker fasad döljer alltid något".

STAFFAN ZIMMERDAHL

Staffan Zimmerdahl från Tibro är både konstnär och modellbyggare. Han besöker regelbundet bilkyrkogården på Kyrkö mosse där han får inspiration till oljemålningar av skrotbilar. På bilden visar han en modell av en bensinmack i USA. Vid konstvandringen i maj 2011 hade Staffan utställning med rockabilly-musik i bakgrunden.

 

 

RUT HANSSON

Rut Hansson, född i Mofalla utanför Hjo, bott i Stockholm i 49 år och bor idag i Tibro. Började måla akvarell 1992 för konstnär Rut Beskow i Stockholm och har sedan 1995 målat i olja.  Målar främst naturmotiv, framförallt vyer från sin hembygd med omnejd. Men även andra platser som nedanstående motiv från Stekenjokk.

 

.